Συμβουλές για να Οργανώσετε το τέλειο Πικνίκ

Συμβουλές για να Οργανώσετε το τέλειο Πικνίκ

To πικνίκ είναι μία από τις ωραιότερες δραστηριότητες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είτε είναι στο πάρκο, στην παραλία ή στον κήπο – ειδικά τα παιδιά απολαμβάνουν πολύ το φαγητό σε εξωτερικούς χώρους.  Σκεφτήκαμε τι χρειάζεστε για να οργανώσετε ένα πικνίκ σωστά. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για το τέλειο πικνίκ με παιδιά και τον καλύτερο εξοπλισμό για φαγητό έξω.

Οι συμβουλές μας για ένα ωραίο πικνίκ

Το να είστε έξω από το σπίτι, να κάθεστε στο έδαφος, να παίζετε, να τρέχετε και να τσιμπάτε, όλα αυτά είναι μέρος ενός καλού υπαίθριου γεύματος. Αλλά τι πρέπει να προετοιμάσετε για να πάνε όλα καλά;

Να διαλέξετε το σωστό μέρος

Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Με τα παιδιά, καλό είναι να αποφεύγετε απομακρυσμένες τοποθεσίες και να προτιμάτε περιοχές που είναι καλά εξοπλισμένες. Ίσως χρειαστείτε μια τουαλέτα κοντά ή ένα περίπτερο για να πάρετε ένα καφέ την τελευταία στιγμή.

Μην ξεχνάτε το αντιηλιακό!

Πολύ σημαντικό είναι αντιηλιακό και τα καπελάκια για το κεφάλι, μην περιμένετε να έχει παντού σκιά. Ακόμη και την άνοιξη, ο ήλιος μπορεί να είναι πολύ δυνατός και πρέπει να προστατεύσετε το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών σας. Όχι μόνο τα προαναφερθέντα αντιηλιακά και τα καπέλα, αλλά και τα γυαλιά ηλίου είναι επίσης σημαντικά και χρήσιμα.

Ίσως χρειαστείτε και αντικουνουπικό. Το καλοκαίρι αλλά και την άνοιξη υπάρχουν πολλά κουνούπια σε κάποιες περιοχές και δυστυχώς, όχι μόνο το βράδυ.

Ο βασικός εξοπλισμός για ένα πικνίκ

Μια μεγάλη τσάντα ή σακίδιο είναι απαραίτητο για τη μεταφορά όλων όσων χρειάζεστε. Αν σκοπεύετε να φάτε απευθείας στο έδαφος, πάρτε μια κουβέρτα με μια κερωμένη ή αδιάβροχη πλευρά. Έτσι δεν θα νιώσετε άβολα, αν το έδαφος είναι ακόμα λίγο υγρό. Όσον αφορά για σκεύη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά, μπαμπού ή οτιδήποτε γίνεται από βιώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά. Μην ξεχνάτε να συσκευάζετε χαρτοπετσέτες και πετσέτες – κατά προτίμηση κατασκευασμένες από ύφασμα – που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά πράγματα. Μερικά μαξιλάρια μπορούν επίσης να σας φανούν χρήσιμα, ειδικά εάν θέλετε να πάρετε έναν υπνάκο το απόγευμα. Η επιπλέον συμβουλή μας; Το καλοκαίρι πάρτε μαζί σας μαγιό και πολλά παιχνίδια. Το μαγιό είναι απαραίτητο γιατί τα μικρά κινούνται πολύ και ιδρώνουν γρήγορα. Παιχνίδια που είναι ιδανικά για εξόρμηση είναι : μπάλες, νεροπίστολα, Frisbee, κ.τ.λ.

Φαγητό για πικνίκ

Φυσικά δεν μπορείτε να το ονομάσετε πικνίκ χωρίς φαγητό και ποτά. Εκτός από το συνηθισμένο σάντουιτς, μπορείτε να προετοιμάσετε μια σαλάτα ζυμαρικών ή μικρή ομελέτα τα οποία είναι νόστιμα και κρύα. Φρούτα και λαχανικά είναι επίσης μια καλή ιδέα και πάνω απ΄όλα υγιή. Σημαντικό για τα παιδιά σε ένα πικνίκ : τα περισσότερα τρόφιμα πρέπει να είναι finger food. Επειδή η εμπειρία έχει δείξει ότι τα παιδιά δεν τους αρέσει να κάθονται ήσυχα – ειδικά όταν είναι ήδη στην ύπαιθρο. Για ποτά, το νερό και οι χυμοί πρέπει σίγουρα να βρουν τη θέση τους στο σακίδιό σας. Μια σπιτική λεμονάδα με μέντα και λίγο ζάχαρη θα σβήσει σίγουρα τη δίψα σας. Μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε το νερό με διαφορετικούς τύπους φρούτων όπως καρπούζι, φράουλες, σμέουρα ή μάνγκο αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί!