Παιδικά ρούχα Mix and Match

Παιδικά ρούχα: 4+1 tips για το τέλειο Mix and Match

Πόσο χρόνο της ζωής σας έχετε αφιερώσει στη ντουλάπα, διαλέγοντας παιδικά ρούχα για να τα φορέσει ο γιος στο σχολείο; Πόσες φορές το κοριτσάκι σας «δεν είχε τι να βάλει» κι έπρεπε σαν καλή μαμά να επιληφθείτε του θέματος; Όλοι όσοι είμαστε γονείς, έχουμε συμπληρώσει ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να επιλέγουμε τα κατάλληλα ρούχα για το παιδί μας.

Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να μετατρέψουμε την καθημερινή ρουτίνα της επιλογής παιδικών ρούχων σε παιχνίδι; Εφαρμόστε κι εσείς την τέχνη του Mix and Match, συνδυάζοντας παιδικά ρούχα σε διαφορετικά χρώματα, σχέδια και υφάσματα! Η μίξη διαφορετικών στοιχείων στη μόδα δημιουργεί αναπάντεχους, αλλά και αρμονικούς συνδυασμούς! Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε την επιλογή ρούχων διασκέδαση, ακολουθήστε τα tips μας για το τέλειο Mix and Match στιλ.

1. Εφοδιαστείτε με τα βασικά!

Τα κολάν για τα κορίτσια και οι φόρμες για τα αγόρια αποτελούν ιδανικές βάσεις για να χτίσετε το παιδικό ντύσιμο! Είναι εξαιρετικά άνετα και ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα ρούχα που μπορούν να φορεθούν από ένα παιδί. Αν βέβαια η περίσταση είναι επίσημη, προτιμήστε ένα καπαρντινέ παντελόνι για τα κορίτσια ή ένα funky λοξότσεπο για τα αγόρια.

2. Προτιμήστε παιδικά ρούχα με χρώματα

Σε κανένα παιδί δεν αρέσουν τα ουδέτερα χρώματα και οι μονότονοι συνδυασμοί! Προτιμήστε μπλούζες και πουκάμισα σε έντονα χρώματα, τα οποία θα κεντρίσουν περισσότερο το ενδιαφέρον τους. Εξάλλου, τα ανοιχτά χρώματα λερώνουν εύκολα και δε συνίστανται για καθημερινή χρήση.
Αν πάλι είστε καλεσμένοι με το παιδί σας σε κάποια εκδήλωση, τότε είναι μια καλή ευκαιρία να προτιμήσετε ανοιχτές αποχρώσεις. Για το κορίτσι, σας προτείνουμε ένα λευκό φόρεμα με κεντητό τούλι . Για το αγόρι, επιλέξτε ένα γκρι παντελόνι τύπου τζιν σε συνδυασμό με ένα μοδάτο καρό πουκάμισο με άσπρα κουμπιά .

3. Αναμείξτε σχέδια και μοτίβα

Μη φοβάστε να αναμείξετε σχέδια και μοτίβα στα παιδικά ρούχα. Αυτή εξάλλου είναι και η ουσία του Mix and Match. Συνδυάστε έντονα prints σε ένα από τα δύο κομμάτια του look, διατηρώντας πιο «ήσυχο» το δεύτερο. Αν βέβαια δεν είστε έτοιμοι για να δημιουργήσετε ένα πιο ανατρεπτικό στιλ, συνδυάστε διαφορετικά prints στις ίδιες αποχρώσεις.

4. Προσθέστε μία δήλωση μόδας στο ντύσιμό του!

Μιά σωστή γκαρνταρόμπα δεν αποτελείται μόνο από τα τυπικά παιδικά ρούχα για καθημερινή χρήση. Όλοι μας έχουμε φυλαγμένα στην ντουλάπα μας κάποια ξεχωριστά κομμάτια που τα λατρεύουμε για το πρωτότυπο σχέδιό τους. Μην ξεχάσετε λοιπόν να προσθέσετε και στην δικιά του συλλογή μερικά τέτοια ρουχαλάκια που κλέβουν τις εντυπώσεις. Στο e-shop του Μια Φορά κι Έναν Καιρό θα βρείτε τις πιο ιδιαίτερες κοριτσίστικες μπλούζες, αλλά και πρωτότυπες αγορίστικες σαλοπέτες .

Extra Tip: Μάθετε στο παιδί σας να επιλέγει τα ρούχα του!

Είναι σημαντικό να μάθετε στο παιδί σας να πραγματοποιεί τις δικές του επιλογές, αναπτύσσοντας έτσι την προσωπικότητά του. Η μόδα αποτελεί έναν τομέα στον οποίο μπορεί να εκφράσει την δημιουργικότητά του, φορώντας ρούχα που αγαπά! Μάθετέ το λοιπόν πως να επιλέγει τα καθημερινά του ρούχα και ίσως το αισθητικό αποτέλεσμα να σας εκπλήξει! Ίσως έτσι κερδίσετε και λίγο από τον χρόνο που αφιερώνετε κάθε μέρα για να βρείτε τα κατάλληλα παιδικά ρούχα του…